Από το 2012

Από το 2012 λειτουργεί, στη Θεσσαλονίκη, το Ογκολογικό Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης,αποκλειστικά, για ασθενείς που είναι ανασφάλιστοι ή δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας, καθώς, σήμερα, περισσότερο από ποτέ υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη υποστήριξης ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την ασθένεια του καρκίνου και είναι είναι είτε ανασφάλιστοι/ες ή στερούνται κάθε οικονομικής δυνατότητας.

Το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης είναι το μόνο ογκολογικό στη Β. Ελλάδα και έχει την ευθύνη υποστήριξης όλων όσοι/ες πλήττονται από την ασθένεια του καρκίνου.Ωστόσο η αύξηση του πληθυσμού και η αύξηση της συχνότητας του καρκίνου,ταυτόχρονα με την αύξηση του κόστους αντιμετώπισης της νόσου και της ανάγκης που υπάρχει για την απόκτηση σύγχρονου νοσοκομειακού ιατρικού και εργαστηριακού εξοπλισμού (μηχανήματα, φάρμακα κλπ) δημιουργούν δυσεπίλυτα προβλήματα στο Νοσοκομείο, το προσωπικό του οποίου ανταποκρίνεται, επάξια, στο καθήκον του με μεγάλη αυταπάρνηση αλλά και πολλές δυσκολίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Φίλων του Θεαγενείου "Αλέξανδρος Συμεωνίδης" που έχει ως στόχο να συνδράμει στο Νοσοκομείο ώστε να μπορεί ανταποκριθεί στον πόνο , στην αγωνία και στις ελπίδες των ανθρώπων,, που πάσχουν από καρκίνο αποφάσισε σε συνεργασία με τους ιατρούς του Θεαγενείου με υπεύθυνο τον παθολόγο ογκολόγο ιατρό κ.Μπουκοβίνα Ιωάννη, την δημιουργία ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ , αποκλειστικά για ασθενείς που είναι ανασφάλιστοι ή δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.
Η προσπάθεια αυτή έχει τη συμπαράσταση και τη βοήθεια της διοίκησης του Νοσοκομείου.
Το Κοινωνικό Ογκολογικό Ιατρείο λειτουργεί με την βοήθεια των εθελοντών και των εθελοντριών του Ερυθρού Σταυρού που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του συλλόγου μας.

Το Ιατρείο λειτουργεί Δευτέρα - Τρίτη και Πέμπτη από 10 -14, στο Ισόγειο Αλεξ Συμεωνίδη 3 απέναντι από την πύλη του Νοσοκομείου

Σε περίπτωση εξαιρετικής ανάγκης μπορείτε να επικοινωνήσετε με
την κα Καίτη Κοντοπούλου, την πρόεδρο του συλλόγου Φίλων του αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεαγενείου - Ογκολογικό Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης (6977354517).