Όταν ένας νέος

Οταν ένας νέοςσυμπληρώνει τα δεκαπέντε του χρόνια, οι γονείς του του χαρίζουν ένα τετράδιο όπως αυτό που έχω εδώ, για να το κρεμάει στο λαιμό. Είναι παράδοση στον τόπο μας. Από τη στιγμή εκείνη κι έπειτα, κάθε φορά που κάποιος απολαμβάνει έντονα κάτι, ανοίγει το τετράδιο και σημειώνει:

Στα δεξιά, αυτό που απόλαυσε.

Στ' αριστερά, πόσο χρόνο κράτησε η απόλαυση…]

Τη Δευτέρα, 30 Μαΐου, στην τρίτη (3η) συνάντηση λογοτεχνικής φωνακτής ανάγνωσης, στον Ξενώνα του Θεαγενείου. οι αναγνώστριες Χριστίνα Χαριτωνίδου και η Βάσω Στάθη της εθελοντικής Ομάδας Διάβασέ μου, μου διάβασαν, στην ομάδα, , ένα απόσπασμα από το υπέροχο βιβλίο ζωής του Αργετίνου Χόρχε Μπουκάι "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ"* , που άρεσε ιδιαίτερα.
Με αφορμή την απλή ιστορία του «Ερευνητή», μια ιστορία που μοιάζει με μικρό παραμύθι, η ομάδα μέσα σε ένα ζεστό και φιλικό κλίμα, συζήτησε σκέψεις και εμπειρίες για την αυτοβελτίωση αλλά και αναζήτησε λύσεις για μια σειρά προβλημάτων που προκύπτουν μετά τη διάγνωση του καρκίνου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ασθενείς και συνοδοί, που φιλοξενούνται στον Ξενώνα μαζί με την προϊσταμένη Sandy Ioannou και εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Θεαγενείου Νοσοκομείου συμμετείχαν η πρόεδρος Καίτη Κοντοπούλου μαζί με τη Βήθη Κανούτα.

*http://www.public.gr/…/log…/istories-na-skefteis/prod378131/