Λέσχη Ανάγνωσης

... μια ακόμα Λέσχη Ανάγνωσης γεννήθηκε !!!

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας, που ενισχύουν τις πολιτιστικές δραστηριότητες και, αξιοποιώντας τη δεδηλωμένη αγάπη μας για το βιβλίο και το διάβασμα,αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας και απευθύναμε ανοιχτή πρόσκληση σε όσα μέλη και όσους/ες φίλους/ες μας αγαπούν τα βιβλία και επιθυμούν να συζητούν γι'αυτά, μέσα σε μια ζεστή παρέα-λέσχη. 

Επειδή πραγματικά πιστεύουμε ότι μια Λέσχη Ανάγνωσης αποτελεί ουσιαστικά μια παρέα, με κοινό παρανομαστή και επιδίωξη την ανάγνωση και τη συζήτηση, έχουμε ως σκοπό και να καλλιεργήσουμε τη σχέση μας με το διάβασμα και να ζήσουμε τη συλλογική εμπειρία της λογοτεχνίας, συζητώντας και ανταλλάσσοντας ιδέες μεταξύ μας, (διαφωνώντας ή συμφωνώντας) και το κυριότερο να περάσουμε όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα, δημιουργικά και εποικοδομητικά τον ελεύθερο μας χρόνο. 

Η ανοιχτή πρόσκληση μας είχε θερμότατη υποδοχή. Στις 19 Οκτωμβίου είχαμε την πρώτη συνάντηση γνωρισμίας όπου και συζητήσαμε διαδικαστικές λεπτομέριες και αποφασήσαμε πως:

1. Θεματική της Λέσχης <<Οι πόλεις στη Λογοτεχνεία>>

2. Ως μέρα συνάντησης ορίστηκε η δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα

3. Τόπος συνάντησης, το σαλόνι του Προληπτικού Ελέγχου Θεαγενείου Νοσοκομείου 

Επίσης, αποφασίσαμε πως το βιβλίο που θα διαβάζουμε, κάθε μήνα,θα το επιλέγουμεαπό κοινού, είτε από τις προτάσεις της συντονίστριας είτε από μια σειράτίτλων σχετικών με τη θεματική που ορίστηκε από τα μέλη μας.

Στα σχέδια μας είναι, ακόμη να προσκαλέσουμε συγγραφείς για να τους γνωρίσουμε από κοντά και να κουβεντιάζουμε απευθείας μαζί τους για το έργο τους, καθώς επίσης και η διοργάνωση επισκέψεων τόπων όπου διαδραματίζονται τα σχετικά με το βιβλίο που διαβάζουμε γεγονότα. 

Ποιος είπε, λοιπόν, ότι η ανάγνωση βιβλίων πρέπει να είναι μια μοναχική διαδικασία; Αντίθετα, η αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα γίνεται αιτία να γίνουμε μια παρέα που θα μας φέρει πιο κοντά φίλους/ες και μέλη του Συλλόγου μας, έξω από τα στεγανά ηλικιών, τις επαγγελματικές κατευθύνσεις, τις προτιμήσεις και τις προσωπικές μας επιλογές.

Ευχόμαστε, λοιπόν, προς εαυτούς και αλλήλους... "καλές αναγνώσεις" !!!