Δελτίο τύπου

Δελτίο τύπου

«Κόντρα στην πρόοδο – Κόντρα στη δημοκρατία» του Εστέβα Σολέρ
@ Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
[5 Δεκεμβρίου 2015]
«Κόντρα στην πρόοδο – Κόντρα στη δημοκρατία» του Εστέβα Σολέρ
μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ, Δημήτρης Ψαρράς

Στις 5 Δεκεμβρίου 2015 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Επτά μονόπρακτα, επτά στιγμιότυπα μιας κοινωνίας παράλογης, βίαιης, ξενοφοβικής, κυνικής, αλλοτριωμένης, και τόσο όμοιας με τη δική μας.

Πόσο απέχει τελικά η καθημερινότητά μας από τον σουρεαλισμό;

Έχουμε απομακρυνθεί από τις βασικές ανθρώπινες αξίες σε βαθμό μεταστροφής ή διαστροφής; Και τελικά πόσο η «προκλητική» καθημερινότητα μάς επιτρέπει να ασχολούμαστε με «δευτερεύοντα» πράγματα όπως η αξιοπρέπεια;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που θέτει ο Εστέβα Σολέρ στα μονόπρακτά του που αποτελούν την τριλογία Κόντρα στην πρόοδο – Κόντρα στον έρωτα – Κόντρα στην δημοκρατία.

Η ομάδα ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ είναι μία νεοσύστατη θεατρική ομάδα από ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και πιστεύουν ότι σε περιόδους κρίσης, η τέχνη μπορεί να είναι ένα από τα ασήμαντα πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά.

Ο συγγραφέας και οι μεταφραστές των έργων κατ' εξαίρεση μας επέτρεψαν να αλλοιώσουμε την τάξη και τη σύνθεση των έργων και παραχώρησαν τα πνευματικά δικαιώματά τους αφού τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις παραστάσεις θα δοθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου, που λειτουργεί με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Α.Ν.Θ. Θεαγένειο «Αλ. Συμεωνίδης».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία κ’ σκηνικά: Μαρία Βλάχου
Εικαστική παρέμβαση: Ελένη Παπαδοπούλου
Μουσική επιλογή: Δώρα Βελισσάρη
Παίζουν: Δώρα Βελισσάρη, Μαρία Βλάχου, Γιάννης Δίκος, Άλκηστη Κεπαπτσόγλου, Δημήτρης Παπαδέλης, Θόδωρος Σαμαράς, Γιάννης Ταξιάρχου, Μάρνη Χατζηεμμανουήλ.
Πληροφορίες
Ενιαία είσοδος: 5 ευρώ
Ωρα έναρξης παράστασης: 20:00
Πληροφορίες – Κρατήσεις – Προπώληση εισιτηρίων
Βιβλιοπωλείο ΓΙΑΦΚΑ (Γρ. Παλαμά 21 – Πλ. Ναυαρίνου, Τηλ.: 2310 244902)