Καρκίνος του Μαστού: Άλματα Ζωής μέσα από διαλόγους

 
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που είναι αφιερωμένος στην Ενημέρωση, την Πρόληψη κι Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού.
 
Στο πλαίσιο για 2η φορά ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, διοργανώνει στις 6 & 7 Οκτωβρίου 2023, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α Α.Π.Θ, τη βιωματική Διημερίδα με θέμα «Καρκίνος του Μαστού: Άλματα Ζωής μέσα από διαλόγους».
 
Κύριος στόχος της Διημερίδας, να προσεγγίσει την ανθρώπινη πλευρά της νόσου, μία πλευρά που μόνο οι ασθενείς και οι ιατροί τους γνωρίζουν κι έχουν μοιραστεί. Γυναίκες, δηλααδή,που έχουν βιώσει τον Καρκίνο του Μαστού, θα μοιραστούν την εμπειρία τους μέσα από βιωματικούς διαλόγους που θα έχουν με διακεκριμένους ιατρούς.
 
Στη διάρκεια του χθεσινού προγράμματος(6 Οκτωβρίου) στον 10ος βιωματικό διάλογος με τίτλο «Μιλώντας με το Γιατρό μου» η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο Αλέξανδρος Συμεωνίδης Καίτη Κοντοπύλου συζήτησε με το Χαράλαμπο Ανδρεάδη Ειδικό Παθολόγο- Ογκολόγο , Διευθυντή του Γ’ Χημειοθεραπευτικού Τμήματος ΑΝΘ Θεαγένειο.
 
Στο διάλογο αυτό, η κα Κοντοπούλου, αφού αναφέρθηκε στην δική της εμπειρία, από τον καρκίνο του μαστού, επισήμανε, μεταξύ άλλων,πόσο σημαντικό είναι οι σχέσεις εμπιστοσύνης που πρέπει να διέπουν τον, την ασθενή με το γιατρό του/της.
 
Στο πλαίσιο της Διημερίδας λειτουργεί έκθεση έργων ζωγραφικής πρώην και νυν ασθενών και φωτογραφίας.