Συνέντευξη τύπου

Συνέντευξη τύπου σχετικά με το 1ο Φεστιβάλ Όπερας 2015, στη Θεσσαλονίκη.

Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 στο ΝΤΟΡΕ ΖΥΘΟΣ στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου σχετικά με το 1ο Φεστιβάλ Όπερας 2015, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, έγινε απολογισμός του 1ου Φεστιβάλ Όπερας Θεσσαλονίκης που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Ρωμαϊκή Αγορά και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και συζητήθηκε η προοπτική του 2o Φεστιβάλ Όπερας , οι δράσεις του Όπερα Στούντιο για την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών στον χώρο του Λυρικού Θεάτρου, η επέκταση των δράσεων του και σε άλλες πόλεις για το 2016 καθώς και η ανακοίνωση συνεργασίας με καινούριους συνεργάτες.
Παρόντες στην συνέντευξη ήταν τα ιδρυτικά μέλη της Skull of Yorick Productions Φίλιππος Μοδινός και Κασσάνδρα Δημοπούλου, από την οργανωτική επιτροπή, ο Διονύσης Ζαφειρίδης από τους "Αναζητητές Θεάτρου", εκπρόσωπος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσ/νίκης, εκπρόσωπος του Μεγάρου Μουσικής Βέροιας, η διευθύντρια του Μακεδ. Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κα Ξανθίππη Χόϊπελ και η Πρόεδρος του Κοινωνικού Ογκολογικού Ιατρείου του Θεαγενείου Καίτη Κοντοπούλου.
Ειδικότερα, η κα Καίτη Κοντοπούλου αναφέρθηκε στο σκοπό ίδρυσης του Συλλόγου μας, τους κύριους άξονες των δράσεων που αφορούν στην επιμόρφωση, την ενημέρωση, την κοινωνική και, μέσω πολιτιστικών δράσεων, ευαισθητοποίηση του ευρύτερου συνόλου, σε θέματα που αφορούν τον Καρκίνο αλλά και τη συνεργασία με σημαντικούς φορείς της πόλης. Επίσης, έκανε αναφορά στον Εθελοντισμό και την Αλληλεγγύη, που είναι απαραίτητα στοιχεία για μια κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη, ιδιαίτερα στις μέρες μας και κατέληξε ότι ο Σύλλογος μας στάθηκε αρωγός στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Όπερας, καθώς πιστεύουμε ότι ο κάθε πολιτιστική δραστηριότητα αποτελεί στήριγμα και καταφυγή μιας κοινωνίας που πλήττεται βαθιά. Και καθώς η παραπάνω συνεργασία υπήρξε, καθόλα, άψογη και εποικοδομητική για τους σκοπούς του συλλόγου μας, ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει να παραμένει αρωγός σε κάθε ευγενή πολιτιστική δραστηριότητα.