Ενημέρωση για την Πρόληψη του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου

Ο Σύλλογος Φίλων Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Θεαγένειο «Αλέξανδρος Συμεωνίδης» έχει βασικό του στόχο την υποστήριξη του έργου του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ο Σύλλογος εργάζεται για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Θεαγενείου ως νοσηλευτικού ιδρύματος , εξειδικευμένου στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου.

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος δημιούργησε το   Κοινωνικό  Ογκολογικό  Ιατρείο- φαρμακείο αποκλειστικά για ασθενείς που είναι ανασφάλιστοι ή δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Τέλος, σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς της πόλης μας και όχι μόνο, δίνει τη μάχη για την ενημέρωση γύρω από τα θέματα του καρκίνου και την πρόληψη η οποία σώζει ζωές.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος παρουσιάζει σειρά ενημερωτικών δράσεων από τις 21 έως τις 31 Μαρτίου 2023. Εδώ και 20 χρόνια ο Μάρτιος έχει επιλεγεί ως μήνας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνου του παχέος εντέρου και είναι παγκοσμίως αφιερωμένος στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε σχέση με την έγκαιρη διάγνωση αυτής της νόσου.

Κεντρικό σημείο των δράσεων θα αποτελέσει η λειτουργία ενός infopoint, στο γυάλινο περίπτερο στην πλατεία Αριστοτέλους (συμβολή οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως), όπου οι πολίτες και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης μπορούν να ενημερωθούν για την πρόληψη της νόσου με οπτικοακουστικό υλικό, ψηφιακά εργαλεία και την παρουσία εξειδικευμένων ιατρών.

Επίσης, παρουσιάζεται η δράση του Συλλόγου «Ψηφιακές διαδρομές στην πόλη». Πρόκειται για ψηφιακές ξεναγήσεις σε σημαντικά τοπόσημα της Θεσσαλονίκης με τη χρήση της τεχνολογίας της εικονικής πραγματικότητας, ειδικά σχεδιασμένες για το Κέντρο Φιλοξενίας Καρκινοπαθών του Α.Ν.Θ. Θεαγένειο.  Μάσκες VR με 360ο βίντεο και ταυτόχρονη ξενάγηση προσφέρουν στους ασθενείς και τους συνοδούς τους τη δυνατότητα μιας εικονικής περιήγησης στην πόλη, μιας βόλτας που θα τους προσφέρει την τόσο αναγκαία και απαραίτητη γι’αυτούς ψυχαγωγία.  Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ελλάδος AthensDigitalArtsFestival (ADAF), την  Kapanigraphix και την κοινωνική επιχείρηση Dot2Dot.

Παράλληλα, μια διαδραστική φωτεινή εγκατάσταση τοποθετείται στον χώρο της πλατείας, στα χρώματα της εκστρατείας για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου. Ο πρωτότυπος σχεδιασμός της εγκατάστασης και η σύγχρονη ψηφιακή αισθητική του θα προκαλέσει το ενδιαφέρον και θα συμβάλλει στην βέλτιστη επικοινωνιακή διάχυση του μηνύματος της ενημέρωσης και της πρόληψης.

Η εγκατάστασή, σε επιμέλεια του ADAF είναι δημιουργία του Έλληνα digitalartist, Γιάννη Κρανιδιώτη.

Γυάλινο περίπτερο, συμβολή οδών Αριστοτέλους και Μητροπόλεως

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο 10:00 πμ – 20:00 μμ

Για περισσότερες λεπτομέρειες: Καίτη Κοντοπούλου 6977 354517